Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018

Crash || Movie Review


Καλησπέρα. Ελπίζω να είστε όλοι και όλες καλά. Έχω καιρό να γράψω στο blog αλλά αφιέρωσα λίγο χρόνο σε εμένα γιατί το είχα ανάγκη.
Το ξέρω ότι έρχεται το ένα moview review μετά το άλλο αλλά επειδή είναι από ταινίες που διαλέξατε εσείς και επειδή τώρα έχω χρόνο, θα μιλήσουμε γι'αυτές...
Οπότε υπομονή και διαβάστε :P
Πως έγινε η πρώτη επαφή με το ταινιάκι για το οποίο θα σας μιλήσω..
Κάποτε, όταν οι εφημερίδες έδιναν δώρο 2-3 dvd, έτυχε να την πάρουμε. Εγώ τότε βέβαια ήμουν πολύ πιτσιρίκι για να δω τέτοιες ταινίες γιατι προφανώς δεν θα μπορούσα να εκτιμήσω αν είναι καλή ή όχι. Θυμάμαι όμως ότι το εξώφυλλο του dvd με είχε στιγματίσει χωρίς βέβαια να είναι κάτι το εξεζητημένο. Τώρα όμως που μεγάλωσα έκατσα και την είδα και ομολογώ πως ήταν από τις πιο υπεργαμάτες ταινίες που έχω δει έβερ.



Υπόθεση: Δύο τροχαία ατυχήματα, ένας βίαιο βανδαλισμό εργασιακού χώρου και ένα ύποπτο δολοφονικό χτύπημα ενός αστυνομικού προς έναν άλλον αστυνομικό, όλα τοποθετημένα πίσω από το σκηνικό ενός ρατσιστικού αστυνομικού τμήματος στο Λος Άντζελες και το δικαστικό σύστημα της πόλης. Ένας εισαγγελέας και η σύζυγός του. Ένας πέρσης καταστηματάρχης. Δύο αστυνομικοί ντετέκτιβ, οι οποίοι είναι ταυτόχρονα κι εραστές. Ένας αφρικανο-αμερικανός τηλεοπτικός σκηνοθέτης και η σύζυγός του. Ένα μεξικανός κλειδαράς. Δύο κλέφτες αυτοκινήτων. Ένας απατεώνας αστυνομικός. Ένα ζευγάρι μεσήλικων από την Κορέα. Όλοι ζουν στο Λος Άντζελες και κατά τη διάρκεια των επόμενων 36 ωρών, θα συγκρουστούν. 


 Γνώμη: Είναι αυτό που λέμε "ταινία - διαμάντι".Δεν υπάρχει μια ατάκα ή μια σκηνή η οποία να αναφέρεται στη φυλατική διάκριση (κάτι που πραγματεύεται η ταίνια). Μπορεί να φαίνεται λίγο παρατραβηγμένο και ακραίο αλλά ειλικρινά δεν λέει ούτε ένα ψέμα.
Αν όμως δείτε όλη τη ταινία θα καταλάβετε γιατί ο σκηνοθέτης τα παρουσιάζει κατα αυτόν τον τρόπο και θα συμφωνήσετε κιόλας :Ρ
Σχετικά με το καστ και τις ερμηνείες:
- Η Sandra Bullock μου ήταν σχετικά αδιάφορη.
-Ο Matt Dilon κατ'εμέ ήταν πολύ πιστικός στο ρόλο του απογοητευμένου αλλά κατα τ'άλλα γουρουνιού μπάτσου. Μεγάλο θετικό στο ρόλο του είναι ότι δεν μπορείς να κατατάξεις στους καλούς ή στους κακούς της ιστορίας.
-Ο Don Cheadle απλά φοβερός.! Είναι από αυτούς τους ηθοποιούς που θα του δώσεις έναν ρόλο όπου δεν θα μιλάει πολύ παρά μόνο θα εκφράζεται με εκφράσεις του προσώπου και γενικά της γλώσσας του σώματος.



Βαθμολογία: 5/5

Πληροφορίες:
Παραγωγή: 2004
Είδος ταινίας: Δράμα, Θρίλερ
Σκηνοθέτης: Paul Haggis
Ηθοποιοί: Don Cheadle, Sandra Bullock, Matt Dilon


Φοβερή ταινία παιδιά! Δεν θέλω να κάνω σπόιλερ αλλά σε ένα σημείο με έπιασαν τα κλάματα! Δεν θα πω όμως...
Να τη δείτε! Αξίζει.. 
Αυτό ήταν το σημερινό ποστ!
Ελπίζω να σας άρεσε και περιμένω σχόλιά σας...

Μεχρι το επομενο ποστ...
....σας φιλώ


~spread the love~
_mitsuki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου