Σάββατο 11 Αυγούστου 2018

12 Angry Men || Movie Review

Καλησπέρα στην παρέα. Ελπίζω να είστε όλοι και όλες καλά παρά τον καύσωνα που κάνει. Εγώ και που έχω πάρει αγκαλιά τον ανεμιστήρα εξακολουθώ να θέλω να βγάλω το πετσί μου και εξακολουθώ να θέλω να τελειώσει το καλοκαίρι (άμεσα παρακαλώ).
Το θέμα μας όμως δεν ειναι το κωλοκαίρι (!) αλλά μια ΦΟΒΕΡΗ ταινία που είδα πρόσφατα.

Οι "12 ένορκοι" λοιπόν είναι η ταινία που θα δουμε.
Ασπρόμαυρη.
Γυρισμένη το έτος 1957.
Είναι κάποιες ταινίες των οποίων ο τίτλος δεν σου κάνει το "κλικ" αλλά μόλις τις δεις είτε θα αναθωρήσεις είτε θα μετανιώσεις για την ώρα που σπατάλησες για να τη δεις.
Ευτυχώς η συγκεκριμένη ταινία με έκανε να αναθεωρήσω για ότι σκέφτηκα από τον τίτλο και μόνο.


Υπόθεση: Μια δίκη μόλις τελείωσε και οι ένορκοι ετοιμάζονται να βγάλουν την ετυμηγορία. Όλοι τους είναι έτοιμοι να καταδικάσουν τον κατηγορούμενο, εκτός από έναν που προσπαθεί να πείσει τους υπόλοιπους 11 ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο ξεκάθαρα όσο φαίνονται. Έτσι, αυτό που ξεκίνησε σαν μια κανονική δίκη, καταλήγει ως μια αποκάλυψη των αδυναμιών, των προκαταλήψεων και των προβλημάτων του κάθε ενόρκου.


Γνώμη: Αρχικά να πω ότι στο TOP 250 του IMDB  έχει την 7η θέση. Αυτό σημαίνει πολλά.
Εγώ προσωπικά ξετρελάθηκα με την ταινία. Μια ταινία γυρισμένη σε ένα δωμάτιο, 12 προσωπικότητες εντελώς διαφορετικές. Οι ερμηνείες ήταν όλες εξαιρετικές, ρεαλιστικές. Και οι 12 ήταν γεμάτοι ένταση και πάθος!
Η ερμηνεία που ξεχώρισα βέβαια ήταν αυτή του Henry Fonda ο οποίος κάνει τα αδύνατα δυνατά ώστε να βεβαιωθεί ότι δεν θα στείλουν έναν αθώο στην ηλεκτρική καρέκλα.



Βαθμολογία: 5/5

Πληροφορίες:
Παραγωγή: 1957
Είδος ταινίας: Έγκλημα, Δράμα
Σκηνοθέτης: Sidney Lumet
Ηθοποιοί: Henry Fonda, Lee J. Cobb



Κλέινοντας και αυτό το ποστ θα ήθελα να σας πω να μη κρίνετε τις ασπρόμαυρες ταινίες επειδή είναι ασπρόμαυρες. Και γενικά μην είστε προκατειλημμένοι με τις ταινίες χωρίς να τις έχετε δει :Ρ
Τη συγκεκρίμενη τη συνιστώ... Αξίζει με χίλια...

Αυτό ήταν το σημερινό ριβιού.
Ελπίζω να σας άρεσε...
Πείτε μου αν την έχετε δει κι αν σας άρεσε...
Μέχρι το επόμενο ποστ...
...σας φιλώ


~spread the love~
_mitsuki

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου